trešdiena, 2009. gada 28. janvāris

Pateicība

Kad Raimonda sieviņa Zinta teica, ka tik ļoti vēlētos ikvienam, kurš palīdzējis pateikt- paldies, tad tajā pašā laikā liekoties, ka tas vārds- paldies, tik mazs liekas pret visu to palīdzību, ko viņa jau ir saņēmusi no cilvēkiem.
Bet, tad to tā pārdomājot, prātā nāca vārda- paldies īstenā nozīme mūsu latviešu valodā, kas ir palīdzi + Dievs. Domāju, ka varam reizē to uztvert kā īpašu Dieva žēlastību mūsu valodai, kad sakot paldies, reizē izsakām arī šos vārdus- palīdzi Dievs.

Tāpēc, iedrošinot Zintu, par tomēr šī vārda dziļo nozīmi, tad šajā sadaļā rakstam jums īpašu, paldies, no viņas:

” PALDIES, ikvienam, par LŪGŠANĀM gan vārdos sacītajām, gan rakstītajām, mūsu Debesu Tēvam, kā arī, protams, par visa cita veida atbalstu manai ģimenei, šajā tik grūtajā laikā, kad vēl nezinu, cik garš manam vīram atveseļošanās ceļš ir priekšā.
Jau nedēļu Raimonds atrodas „Vaivaros”. Šī iespēja viņam tik ātri tur nokļūt arī ir notikusi ar kādu cilvēku īpašu palīdzību, un, protams, par jūsu saziedoto naudu. Paldies! Jo izmaksas vienai dienai par šo rehabilitāciju Raimondam ir 49 Ls un par pavadoni, tanti Indru, 22 Ls, tātad kopā 71 Ls. Uz šo brīdi tiek plānots, ka viņš tur uzturēsies 3 nedēļas, kas kopā sanāk izmaksās 1491 Ls. Tad atkarībā no viņa veselības un finansiālā stāvokļa, tiks lemts par tālāko plānu. Uz šo brīdi Raimonds spēj patstāvīgi ēst, ar palīdzību var apsēsties, piecelties kājās un ar speciālo'"staigājamo" pie, kura var pieturēties ir arī nedaudz pastaigājis pa istabiņu. Ar kontaktēšanos iet dažādi. Ir reizes, kad cenšas atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem, bet ir reizes, kad nespēj. Vēlreiz, liels, paldies, jums visiem, kuri ir kopā ar mums lūgšanās un atbalsta. "

Ziniet, šajā Raimonda situācijā, kur tik daudzi cilvēki ir jau palīdzējuši, prātā nāk vārdi, kurus rakstījis slavenais rakstnieks Paulu Koelju: „ Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu.” Protams, pāri visam, mums kristiešiem ir apsolījums no Dieva, Viņa Vārdā, ka Viņš ir mūsu palīdzība un spēks, kurš nāk palīgā nest šīs pasaules uzliktās bēdas. Tāpēc ir liela vēlēšanās, lai, ja ne visa pasaule, tad vismaz, kāda liela daļa kristiešu, Latvijā, un citur pasaulē, spētu turpināt sadoties rokās, lai lūgtu un vēl citos veidos palīdzētu Raimondam un viņa ģimenei. Tāpēc, turpināsim palīdzēt Raimondam!

2 komentāri:

  1. Oi!!! Lasu un PATIESI ir liels prieks par JAU esošiem uzlabojumiem!!! Tas ļoti stiprina manu turpmāko degsmi lūgt par Raimonda atlabšanu Pilnībā! Domāju, to,ka, lai arī bija ilgs laiks,kad nebija šķietamu nekādu uzlabojumu, bet nu uzlabojumi notiek, var uzskatīt kā īstu Dieva žēlastību arī mums, kas aizlūdzam. Jo vismaz man šīs jaukās ziņas dot lielu prieku un enerģiju lūgt, lūgt un nepadoties!:) Vēlos citēt no M.Velsa grāmatas '' Problēmas, Dieva klātbūtne un lūgšana'' :''Vēlēšanās gūt rezultātus nekavējoties ir par traucēkli ticībai.... Ticības dziļums vērtējams nevis pēc tā, cik daudz mēsesam ieguvuši, bet gan pēc tā, cik ilgi mēs varam gaidīt un neiegūt neko.Staigājot ticībā, kristietis ir laimīgs..."

    Nepadosimies un nesamierināsimies tikai ar daļu rezultātu vien! Lūgsim mūsu želastības un mīlestības Tēvu, lai Raimonds atgūtu pilnvērtīgu dzīvi!
    ...''Kas klauvē, tam taps atvērts!"

    AtbildētDzēst
  2. Paldies Tev, Dievs, ka Tu esi uzklausiijis luugshanas par Raimondu! Daavaa vinjam pilniigu atveseljoshanos un vadi vinju pa Saviem celjiem. Dod spēku, ticiibu un pacietiibu Raimonda gjimenei un piepildi Raimondu ar Savu prieku un Sveeto Garu, lai vinjsh vienmeer buutu Tavs liecinieks ar savu dziivi un vaardiem. Āmen.

    AtbildētDzēst