trešdiena, 2009. gada 28. janvāris

Pateicība

Kad Raimonda sieviņa Zinta teica, ka tik ļoti vēlētos ikvienam, kurš palīdzējis pateikt- paldies, tad tajā pašā laikā liekoties, ka tas vārds- paldies, tik mazs liekas pret visu to palīdzību, ko viņa jau ir saņēmusi no cilvēkiem.
Bet, tad to tā pārdomājot, prātā nāca vārda- paldies īstenā nozīme mūsu latviešu valodā, kas ir palīdzi + Dievs. Domāju, ka varam reizē to uztvert kā īpašu Dieva žēlastību mūsu valodai, kad sakot paldies, reizē izsakām arī šos vārdus- palīdzi Dievs.

Tāpēc, iedrošinot Zintu, par tomēr šī vārda dziļo nozīmi, tad šajā sadaļā rakstam jums īpašu, paldies, no viņas:

” PALDIES, ikvienam, par LŪGŠANĀM gan vārdos sacītajām, gan rakstītajām, mūsu Debesu Tēvam, kā arī, protams, par visa cita veida atbalstu manai ģimenei, šajā tik grūtajā laikā, kad vēl nezinu, cik garš manam vīram atveseļošanās ceļš ir priekšā.
Jau nedēļu Raimonds atrodas „Vaivaros”. Šī iespēja viņam tik ātri tur nokļūt arī ir notikusi ar kādu cilvēku īpašu palīdzību, un, protams, par jūsu saziedoto naudu. Paldies! Jo izmaksas vienai dienai par šo rehabilitāciju Raimondam ir 49 Ls un par pavadoni, tanti Indru, 22 Ls, tātad kopā 71 Ls. Uz šo brīdi tiek plānots, ka viņš tur uzturēsies 3 nedēļas, kas kopā sanāk izmaksās 1491 Ls. Tad atkarībā no viņa veselības un finansiālā stāvokļa, tiks lemts par tālāko plānu. Uz šo brīdi Raimonds spēj patstāvīgi ēst, ar palīdzību var apsēsties, piecelties kājās un ar speciālo'"staigājamo" pie, kura var pieturēties ir arī nedaudz pastaigājis pa istabiņu. Ar kontaktēšanos iet dažādi. Ir reizes, kad cenšas atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem, bet ir reizes, kad nespēj. Vēlreiz, liels, paldies, jums visiem, kuri ir kopā ar mums lūgšanās un atbalsta. "

Ziniet, šajā Raimonda situācijā, kur tik daudzi cilvēki ir jau palīdzējuši, prātā nāk vārdi, kurus rakstījis slavenais rakstnieks Paulu Koelju: „ Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu.” Protams, pāri visam, mums kristiešiem ir apsolījums no Dieva, Viņa Vārdā, ka Viņš ir mūsu palīdzība un spēks, kurš nāk palīgā nest šīs pasaules uzliktās bēdas. Tāpēc ir liela vēlēšanās, lai, ja ne visa pasaule, tad vismaz, kāda liela daļa kristiešu, Latvijā, un citur pasaulē, spētu turpināt sadoties rokās, lai lūgtu un vēl citos veidos palīdzētu Raimondam un viņa ģimenei. Tāpēc, turpināsim palīdzēt Raimondam!

piektdiena, 2009. gada 16. janvāris

Raimonda bilde un aicinājums rakstīt lūgšanas


Paldies visiem un visur, kur tiek lūgts par Raimondu!
Šonedēļ viņš ir pārvests uz neiroķirurģijas nodaļu. Bildītē redzams, kā uz šo brīdi viņš guļ savā palātas gultā, pārsvarā skatoties kādā punktā, un, reto reizi spējot, safokusēt skatienu uz atnācēju. Bet varētu teikt, ka ar katru dienu, kāds minimāls uzlabojums un arī kāds jauns apzināts vārds vai doma no viņa izskan. Piemēram, vakardien, kad sieviņa Zinta raudāja pie viņa gultas, viņa pēkšņi redzēja, ka arī Raimondam birst asaras. Tas liek domāt, ka viņš saprot daudz vairāk, vai varbūt pat visu, kas notiek apkārt, tik pašam ir grūti to pateikt vai izrādīt.
Ļoti iespējams, ka jau nākamnedēļ Raimondu pārvedīs uz Nacionālo rehabilitācijas centru „Vaivari”, lai izietu neirorehabilitācijas kursu. Lūgsim, lai Dievs lieto šo kursu, jo arī finansiālā ziņā tas izmaksā dārgi. Tāpēc aicinām, ja jums ir iespēja atbalstīt Raimonda ārstēšanu finansiāli, kā arī viņa ģimeni, kura ir palikusi bez apgādnieka. Lūdzam to izdarīt uz sekojošo kontu:

Konta nr.: LV03HABA0551024115909
Zinta Anzenava
270677-12548
Maksājuma mērķis "Raimondam Anzenavam"


„Tā ir Tā Kunga žēlastība, ka mēs vēl neesam pagalam; Viņa žēlsirdībai vēl nav pienācis gals. Tās ir ik rītu jaunas, un liela ir Tava uzticība. Tas Kungs ir mana daļa, saka mana dvēsele, tādēļ es cerēšu uz Viņu. Labvēlīgs ir Tas Kungs tam, kas uz Viņu cer, dvēselei, kas Viņu meklē. Ir labi klusā garā gaidīt uz Tā Kunga palīdzību.( Raudu dziesmas 3: 22-26)

Tāpēc, brāļi un māsas, turpināsim klusā garā un lūgšanās gaidīt uz Tā Kunga palīdzību pie Raimonda. Un aicinām visus, kuriem ir uz sirds- šīs sadaļas komentāros rakstīt lūgšanas Dievam, kā arī no Viņa Vārda, kur esam uzrunāti, lūdzot par Raimondu. Pāri visam esot pateicīgi jau par tiem uzlabojumiem, kuri ir notikuši un notiek.
Šobrīd īpaši vēlamies lūgt jūs paturēt aizlūgšanās arī Raimonda meitiņu Grētu, kurai nav vēl pat pilnas divas nedēļas, bet dēļ klepus un temperatūras, kas nepāriet, ir sāktas lietot antibiotikas. Lai Dievs pieskaras mazajai meitiņai un dod veselību šajā laikā, kad tikko tik ir ienākusi pasaulē.
Lai caur šīm ierakstītajām lūgšanām un Dieva Vārdu varam stiprināt- īpaši sieviņu Zintu, kā arī cits citu, kuri lūdzam!

" Tāpēc satveriet visus Dieva ieročus, lai jūs būtu spēcīgi pretī stāties ļaunajā dienā un, visu uzvarējuši, varētu pastāvēt. Tātad stāviet, savus gurnus apjozuši ar patiesību, tērpušies taisnības bruņās, kājas apāvuši ar apņemšanos kalpot miera evaņģēlijam; bez visa tā satveriet ticības vairogu, ar ko jūs varēsit dzēst visas ļaunā ugunīgās bultas. Ņemiet arī pestīšanas bruņu cepuri un Gara zobenu, tas ir, Dieva vārdu, ar visām lūgšanām un lūgumiem lūdziet Dievu Garā ik brīdi; tai pašā nolūkā esiet nomodā un pastāviet savās aizlūgšanās par visiem svētajiem. " Efez. 6: 13- 18

trešdiena, 2009. gada 14. janvāris

Nedēļa pēc Raimonda pirmā vārda

Paldies visiem, kuri turpina lūgt un atbalsta Raimonda ģimeni.
Lai radītu jums precīzāku priekšstatu par to, kāds šobrīd ir Raimonda veselības stāvoklis, vēlamies izmantot citātu no, jau reiz minētās, grāmatas "Mistaken identity"( Sajauktā identitāte", 2008). Tā ir divu kristīgu ģimeņu kopīgi sarakstīta grāmata, kurā soli pa solim var sekot kā traģiska autoavārija mainīja šo ģimeņu dzīves. Konkrētajā citātā ir aprakstīts par Lauru, kura pamodās no komas un tas, kā tas notika viņai, ir ļoti līdzīgi arī Raimondam.

“ Neticami, bet tad, kad viņai izņēma no trahejas elpošanas vadu, ārsti brīdināja, ka viņa var sākt runāt un viņa pateica "Hi!" un tā 3 reizes. Viņa lēnām mostas, bet acis vēl ciet un viņa nav pilnībā pamodusies, bet tāds esot pamošanās process. Cilvēks esot ļoti jūtīgs tajā laikā -hipersensitīvs. Smadzeņu trauma cilvēku padaru šādu superjūtīgu pret visu. Smaržas ieskaitot. Viņai ierobežoja viesus tikai uz tuvākajiem radiniekiem un vēl rindas kārtībā. Visu šo laiku fizikālā terapiste turpina darboties. Dakteris paceļ acu plakstiņus un mēģina nofokusēt viņas skatienu, bet tas neizdodas, jo pēc ārsta viedokļa viņai patreiz esot dubultā redze, tāpēc grūti nofokusēt skatienu .... Vēlāk viņa var pateikt 3 vārdus.

Kad Laurai uzdod jautājumus, tad viņa sāk dot atbildes ar vienu vārdu!!! Kopumā ņemot ar katru dienu viņas nāk arvien vairāk un vairāk pie apziņas!!! Ja cilvēki tagad jautā vai Laura ir pamodusies no komas, tad atbilde ir jā. Tomēr - vai viņa ir pie skaidras apziņas, moža, ar mirdzošam acīm - nē!!!! Viņas smadzenēm ir vajadzīgs jauns restartēšanās periods, kad tās atceras ko darīt ar to informāciju, ko smadzenes saņem!!! Tas būs garš process Laurai. Un pamošanās process ir ļoti lēns.”


Tā kā mīļie draugi, jā, Raimonds ir pamodies no komas un pateicība, protams, Dievam par to, bet vai viņš ir pie skaidras, loģiskas apziņas, možs un ar skaidru, mirdzošu skatienu, tad atbilde ir- NĒ! Ar ļoti lielām grūtībām viņš spēj atbildēt uz kādu jautājumu. Vēl par normālu kontaktēšanos to nemaz nevarētu nosaukt. Pārsvarā, kad viņš par kaut ko sāk runāt, tad tie ir kādi fragmentāri, spilgti notikumi, kas norisinājušies pagātnē, vai arī nemaz nevar saprast, ko viņš saka. Kad pie viņa atnāk kāds, tad viņš neskatā

s virsū un reto reizi tik spēj safokusēt savu skatu uz atnācēju. Piemēram, vakar pie viņa tika atvests dēliņš Emīls un sieva Zinta vairākas reizes lūdza Raimondam, lai viņš pasaka, ka mīl Emīlu un tad tik ar grūtībām Raimonds izdvesa: “Mīlu!” un tikai īsu brīdi safokusēja savu skatienu un savu dēliņu. Tad, piemēram, vakarā tante Indra, kura šobrīd ļoti daudz pavada laiku pie Raimonda, jautājusi kā sauc viņa dēlu un viņš atbild: “Nezinu!” Bet tad ir brīdis, ka viņš pēkšņi atkal pasaka, ka viņam ir dēls Emīls un meita Grēta. Bijis ar tāds priecīgi pārsteidzošs moments, kad pie viņa atnāca vectēvs K. Fišers un jautāja Raimondam, vai viņš atceroties, ka pie viņa bijis četras reizes, kad Raimonds gulējis komā. Un Raimonds atbildējis, ka nē, tu biji 2 reizes. Tad vectēva sieviņa, kura ar bija atnākusi līdzi saka vectēvam, ka jā, jā divas reizes jau tu tik biji. Ta kā žetons šoreiz Raimondam par reizē pārsteidzoši labo atmiņu.:)
Protams, tas mums visiem bija liels prieks un pateicība mūsu mīļajam Debesu Tēvam, kad dzirdējām par jaunumiem, kad Raimonds bija izrunājis savu pirmo vārdu „Čau!” , sveicinot sieviņu Zintu un tātad pamodies no komas. Un arī ārstiem tas pat bija pārsteigums, kur viņi gandrīz nekādas cerības sākumā nedeva. Bet viņa atveseļošanās ceļš līdz tam, lai viņu sauktu par veselu, patstāvīgi dzīvotspējīgu cilvēku mums nav zināms, vien, protams, Dievam. Tāpēc paliksim uzticīgi savās lūgšanās par Raimondu un viņa ģimeni. Īpaši, protams, par sieviņu Zintu, kura tomēr šos divus mēnešus, kad Raimonds gulēja komā un tāds, kāds viņš ir šobrīd, izjūt lielu zaudējumu pēc sava laulātā drauga un bērnu tēva Raimonda. Tāpēc turpināsim lūgt, lai Dievs dziedina viņu PILNĪBĀ- tādu kāds viņš bija pirms avārijas.

“Turēsimies nešaubīgi pie cerības apliecināšanas, jo uzticams ir Tas, kas apsolījis.”
Ebrejiem 10: 23


„ Kungs, mēs lūdzam: paliec mūsos, lai Tavs Gars mūs atdzīvina!
Mēs ticam Tavam spēkam, kas gūst uzvaru mūsu vājumā, Tavai žēlsirdībai, kas paceļ mūs no posta, Tavai patiesībai, kas apgāž mūsu melus, un Tavai brīvībai, kas atver mūsu cietumus.
Tāpēc pēdējais vārds nebūs vis mūsējais, bet Tavējais- Tavas žēlastības vārds. Tāpēc gars, ko mēs atzīstam, ir Tavs Svētais Gars. Un Tava Žēlastība ir ar mums no šī brīža uz mūžiem. Āmen."
(Karls Rāners)

piektdiena, 2009. gada 9. janvāris

Raimonda atlabšanas plāns

„Lieli ir Tavi darbi, Kungs mans Dievs, ko Tu mūsu labad esi darījis, un diženas ir Tavas svētības pilnās domas par mums! Taviem brīnumiem un padomiem nav nekā līdzīga. Kad pūlos tos izteikt un pasludināt, es nespēju tos saskaitīt.”
Psalms 40:6


Slava un pateicība mūsu Debesu Tēvam par Viņa neizmērojamo žēlastību, kas ir jauna katru dienu mūsu, bet jo īpaši Raimonda un viņa ģimenes dzīvē! Sirsnīgs paldies visiem par aizlūgšanām, saņemto iedrošinājumu un finansiālo atbalstu Anzenavu ģimenei! Uz doto brīdi ar jūsu atbalstu kontā ir saziedoti 517Ls un 500euro.

Liels paldies visiem, kas lūdza par šīs dienas tikšanos ar ārstiem! Ar prieku varam paziņot, ka tikšanās bija veiksmīga un ārsti bija patīkami pārsteigti par Raimonda veiksmīgo atveseļošanos un vairākas reizes atkārtoja vārdus BRĪNUMAINI un ĻOTI LABI!
Ar katru dienu arvien vairāk Raimonds cenšas kontaktēties ar medicīnas personālu un ģimenes locekļiem – sasveicinās, atbild uz vienkāršiem jautājumiem.
Ārstu konsīlijā tika nolemts, ka jau pirmdien, 12. janvārī Raimondu pārvedīs uz neiroķirurģijas nodaļu. Tur Raimondam tiks nodrošinātas skābekļa kapsulas procedūras, kas papildu stimulēs smadzenes un, cerams, ka veicinās viņa ātrāku atlabšanu. Ja turpmākā atveseļošanās laikā nekādu sarežģījumu nebūs, aptuveni pēc 2 nedēļām Raimonds varētu tikt pārvietots uz Nacionālo rehabilitācijas centru „Vaivari”, lai izietu neirorehabilitācijas kursu . Aptuvenais Raimonda uzturēšanās laiks rehabilitācijas centrā varētu būt 2-3 nedēļas. Atkarībā no pacienta palātas, vienas diennakts uzturēšanās „Vaivaros” izmaksās no 50 līdz 90Ls.

Ja vēlaties finansiāli atbalstīt Raimonda rehabilitāciju „Vaivaros”:
Konta nr.: LV03HABA0551024115909
Zinta Anzenava
270677-12548
Maksājuma mērķis "Raimondam Anzenavam"

ceturtdiena, 2009. gada 8. janvāris

Raimonds atgriežas pie samaņas

Brāļi un māsas Jēzū Kristū- visi, kuri lūdzat par Raimondu un viņa ģimeni. Ar lielu prieku un neizsakāmu pateicību Dievam ziņojam, ka Raimonds, lai ar grūtībām un lielu piepūli, bet ir nācis pie samaņas. Šīs nedēļas sakumā, kad Raimondam paziņoja, kad ir piedzimusi meitiņa, viņš centās piecelties sēdus, kas bija kā rādītājs, ka viņš tomēr varētu dzirdēt un uztvert ar sapratni, ko viņam saka. Jo līdz šim, kad bija kādas atbildes reakcijas uz jautājumiem, kā galvas pakratīšana par meitiņas vārdu, ko sieviņa Zinta uzdeva- ārsts tomēr teica, ka tā varētu būt sagadīšanās. Vakar viņam izņēma no kakla trahejā ievietotu elpošanas caurulīti un viņš sāka pilnīgi patstāvīgi elpot un, kad Zinta no Dzemdību nama mājās braucot, iebrauca pie viņa- Raimonds skaidri, bet ar grūtībām, safokusējis skatu uz viņu teica: „Čau!” Mēģinājis vēl kaut ko teikt, bet tas ar lielām grūtībām un ne visu varējusi arī sieviņa saprast. Šodien viņam noņemta mākslīgās barošanas sistēma un Raimonds arī pats esot jau ieēdis putru. Ārsti un medmāsas ir ļoti pārsteigti par Raimonda veselības uzlabojumiem, jo patiesībā, jau pašā sākumā viņi deva ļoti minimālas cerības radiniekiem.


Bet, jā , Dievam visas lietas ir iespējamas ( Mateja ev. 19: 26) un, ja Dieva plāns pie Raimonda ir tāds, kādu šobrīd mums Viņš ļauj to redzēt, caur šiem, varētu teikt, pat brīnumainajiem uzlabojumiem, tad mums atliek vien slavēt un pateikties Dievam, par žēlastību un dziedināšanu, kuru Viņš ļauj Raimonda ģimenei piedzīvot, un mums, kuri dzīvojam lūgšanās par viņu un viņa ģimeni.


Aicinām visiem turpināt lūgt par Raimondu, jo nevaram zināt, kāds un cik ilgs ir vēl atlabšanas process priekšā. Un, lai Dievs dziedina PILNĪBĀ viņu- tādu kāds viņš bija pirms avārijas. Arī par gudrību ārstiem, kā tagad rīkoties, jo rīt, piemēram, sanāks ārstu koncīlijs, lai lemtu par tālāko ārstēšanas un atlabšanas plānu Raimondam. Lūgsim, ar, lai Dievs dāvā īpašu pacietību viņa ģimenei, īpaši sieviņai un dēlam.

"Tādēļ, ka viņš Man stipri pieķēries, Es viņu izglābšu; Es viņu paaugstināšu, jo viņš pazīst Manu Vārdu. Kad viņš Mani piesauks, tad Es viņu paklausīšu; Es viņam esmu klāt bēdās, Es viņu izraušu no tām un celšu godā. Es viņam došu ilgu mūžu un parādīšu viņam Savu pestīšanu!" Psalms 91: 14- 16 ĀMĒN!

pirmdiena, 2009. gada 5. janvāris

Pasaulē nākusi...

"Lūk, bērni ir tā Kunga dāvana, un bērnu svētība mums ir viņa atlīdzība." Psalms 127: 3

Šonakt, plkst. 00:36, 05.01.09, pasaulē nākusi Raimonda un Zintas meitiņa, 
Emīla māsiņa – Grēta Anzenava.

Nesīsim lūgšanās Zintu, lai šajā laikā, kad tik ļoti būtu vajadzīga Raimonda klātbūtne, 
viņa izjustu Dieva mīlestību un mieru, kā arī līdzcilvēku atbalstu.

"Mana palīdzība nāk no tā Kunga, kas ir radījis debesis un zemi."
Psalms 121: 2

sestdiena, 2009. gada 3. janvāris

Kas ir komas stāvoklis?

Lai labāk varētu izprast, kas ir komas stāvoklis, varat izlasīt citātu no grāmatas "Mistaken identity" ("Sajauktā identitāte", 2008). Tā ir divu kristīgu ģimeņu kopīgi sarakstīta grāmata, kurā soli pa solim var sekot, kā traģiska autoavārija mainīja šo ģimeņu dzīves. Mēs izvēlējāmies citēt izvilkumu no šīs grāmatas, jo nevarētu tik precīzi aprakstīt un izskaidrot komas stāvokli, kā šeit to izstāsta dakteris. Kad nolasījām to Zintai, viņa teica, ka tas ir arī tas, ko viņai saka mūsu Latvijas ārsti.
Kad meitenes vecāki jautā ārstam-neirologam, kas notiks ar viņu meitu, tas atbild sekojošo:
"Laura ir komā, un nav nekādas garantijas, ka viņa jebkad pamodīsies no tās, vai, ja tas notiks, ka viņa būs tas pats cilvēks, kas pirms tam. Jums jāsaprot, kas tas ir. Jūsu meitai ir ļoti smaga smadzeņu trauma, ko izraisīja negadījuma stiprais trieciens. Mēs nevaram pateikt cik plaši smadzeņu bojājumi viņai ir, kā arī mēs nezinām kādu atveseļošanos jūs varat sagaidīt. To rādīs tikai laiks. ... Jūsu meita nepamodīsies kādu dienu, it kā viņa pamostos no pēcpusdienas snaudiena. Pamošanos no komas (iziešana no komas stāvokļa) var salīdzināt ar izniršanu no ļoti dziļiem ūdeņiem. Laika gaitā viņa pakāpeniski tuvosies ar vien tuvāk un tuvāk ūdens virsmai. Patreiz nav iespējams pateikt cik tuvu viņa pienāks ūdens virsmai, kā arī vai viņa vispār jebkad pilnībā pamodīsies. ... Jums arī jāzina, ka Laurai jau no paša atveseļošanās sākuma ir sagaidāmi ne tikai daudzi uzlabošanās, bet arī pasliktināšanās brīži. Lūdzu nesapriecājaties par daudz par kādu uzlabošanās zīmi, tāpat arī lūdzu nekrītat izmisumā, ja atkal ir pasliktināšanās. Mums daudzas reizes atkārtosies abas no šīm pazīmēm. ... Jūsu klātbūtne var palīdzēt jūsu meitai. Mums gan ir jābūt ļoti uzmanīgiem, lai nepārstimulētu Lauru, taču kad sarunājaties ar viņu un darāt viņai zināmu, ka esat šeit, palīdz smadzeņu neironiem sākt darboties (to fire) un savienoties. Un protams, jūs varat lūgt. Es zinu, ka to jau darāt. Un meitenes tēvs atbildēja: "Daudzi cilvēki to dara!".

Par ciešanām...

”Kristiešiem saka – Dievs negrib, ka viņi cieš. Bet ko gan īstenībā sludināja apustuļi? Pēteris saka: „Tāpēc tie, kas cieš pēc Dieva gribas, lai nemitējas darīt labu un nodod savas dvēseles uzticamajam Radītājam.” (1 Pēt 4,19) Un tāpat: „Jo arī Kristus ir cietis jūsu dēļ, atstādams jums paraugu, lai jūs sekotu Viņa pēdās.” (1 Pēt 2,21)
(...) Vai kristieši cieš? Vai Pāvils nebija garīgs cilvēks? Uzklausiet, ko viņš saka: „[Esmu bijis] nāves briesmās – tik bieži. No jūdiem pieckārt esmu saņēmis četrdesmit sitienus bez viena; trīskārt esmu pērts ar rīkstēm, vienreiz esmu nomētāts akmeņiem, trīskārt esmu cietis kuģa avārijā, diennakti pavadīju ūdenī atklātā jūrā. Bieži esmu bijis ceļa grūtībās, briesmās šķērsoju upes, laupītāju apdraudēts, savas paša tautas apdraudēts un pagānu apdraudēts, esmu bijis briesmās pilsētā, tuksnesī, uz jūras, esmu bijis briesmās, atrodoties starp viltus apustuļiem. Esmu bijis grūtībās un sūrā darbā, bieži bez miega, badā un slāpēs, gavēņos, aukstumā uz kailumā. Bez visa cita vēl – ikdienas aizņemtība, rūpes par visām draudzēm.” (2 Kor 11,23-28) Par spīti visām sāpēm un ciešanām Pāvils kā uzvarētājs varēja sacīt: „Es domāju, ka šī laika ciešanas ir nenozīmīgas tās godības priekšā, kas mums tiks atklāta.” (Rom 8,18)
(...) Ciešanu skolā Dievs apmāca „līdzcietības” pilnus cilvēkus, kuri tiek pakļauti pārbaudījumam ar uguni un apliecina savu uzticību. (...) Tas viss (pārbaudījumi) ir noticis, lai jūs varētu sniegt cerību un mierinājumu tiem, kuri piedzīvo pārbaudījumus tagad. Mēs zinām, ka Svētais Gars ir mūsu mierinātājs. Bet kādēļ Viņš mums atklājas visdziļāko bēdu laikā? Kādēļ Viņš mūs stiprina, mums palīdz, iedrošina mūsu garu? „Tādēļ, lai ar mierinājumu, ko paši saņemam no Dieva, mēs varētu mierināt tos, kurus piemeklē dažādas bēdas.”
Kā Kristus ciešanas pārpilnīgi nāk pār mums, tāpat pārpilnīgi nāk pār mums mierinājums caur Kristu.” (2. Kor. 1,4-5) Pāvils ļoti precīzi paskaidro – Dievs pieļauj, ka dažiem kristiešiem jāpārcieš dziļas ciešanas, ne tikai tādēļ, lai viņiem kaut ko iemācītu, bet arī, lai kāds labums būtu citiem (...). Kurs no mums, vērodams savus pārdzīvojumus, var sacīt: „Tas stiprinās, svētīs un izglābs citus cilvēkus, kuri piedzīvo tādus pašus pārbaudījumus”? Ir grūti tam noticēt un to atzīt, bet Dieva vārds vēstī: „Ciešanas rada izturību” (Romiešiem 5,3). Mūsdienu Baznīcai ir jāsastāv no locekļiem, kurus ciešanas nav aizvainojušas vai iznīcinājušas; kuri nav nomākti un nemokās ar šaubām, bet gan paliek pieķērušies Viņa mīlestībai un apliecinās, ka Viņš ir uzticams visās lietās. Šiem locekļiem jābūt pacietīgiem, stipriem ticībā un noturīgiem. Viņiem jāsniedz paraugs vājajiem un jābūt par īstu mierinājuma un stiprinājuma avotu. Tiem, kuri nav cietuši, ir viegli dāļāt citiem bezjēdzīgus padomus. Ja viņi nav nomiruši paši sev, cilvēciskajai gudrībai un nepārbaidītām mācībām, viņi nevar radīt dzīvību. Viņiem nav cerības un īsta stiprinājuma, ko piedāvāt tiem, kuri cieš.”
Deivids Vilkersons (David Wilkerson)